toukokuu 5

0 comments

Korvausilmaventtiilien suodattimien vaihdot taloyhtiöihin

Raitisilmaventtiilin kautta tuleva ilma on samaa ilmaa jota asukas hengittää asunnossaan ympäri vuorokauden kesät talvet. Jos venttiilissä ei ole suodatinta, niin ilma tulee kadulta sisälle täysin suodattamattomana.

Raitisilmaventtiilin sisään asennettavan suodattimen tehtävä on kerätä ulkoilmassa leijuvia epäpuhtauksia kuten: hiekkaa ja katupölyä, liikenteen ja teollisuuden aiheuttamia saastehiukkasia ja allergiareaktioita aiheuttavaa siitepölyä. Mitä uudempi ja käyttökohteeseen paremmin valittu suodatin venttiilin sisällä on, sitä puhtaampaa ja terveellisempää ilmaa asukas pääsee hengittämään. Jos suodatinta ei ole vaihdettu pitkään aikaan, niin se on muuttunut jo aivan mustaksi.

Venttiilistä löydetty likainen suodatin - VSikkunahuolto V2

Terveydelle haitallisen suodattimen tunnistaa sen tummasta väristä

Sen lisäksi että tummunut suodatin ei enää puhdista ilmaa ja päästä puhdasta ilmaa huoneistoon, se estää myös venttiiliin läpivirtausta, jolloin huoneistoon alkaa virrata täysin puhdistamatonta ilmaa ovien - ja ikkunoiden tiivisteiden välistä ja postiluukusta. Tämä korvaava ilma voi tuntua asukkaasta vedolta. 

Hyvä sisäilman laatu ja suodattimen valinta

Hyvä sisäilman laatu on asukkaalle tärkeää. Osa meistä kärsii allergioista ja huonosti siitepölyä suodattavat venttiilit voivat aiheuttaa allergikoille vakavia hengitysvaikeuksia kun pelätty siitepölykausi taas keväällä alkaa leppien, pähkinäpensaiden ja koivujen kukinnan alkaessa. Allergiasuodattimet tarjoavat puhtaamman sisäilman myös huoneistoille, joissa ei ole allergikkoja. 

Karkeat suodattimet

Karkeasuodattimet suodattavat suuremmat hiukkaset ja antavat suojan pölyn kulkeutumiselle sisätiloihin

Antimikrobiset allergeenisuodattimet 

Sopivat kohteisiin, joissa asukkaat haluavat parhaan mahdollisen suojan siitepöly ja terveydelle vaarallisten pienten saastehiukkasten kulkeutumiselle sisätiloihin

Suodattimen vaihtoväli

Jos asunto-osakeyhtiö sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien varrella tai kaupunkialueella, niin suodattimien huokoset keräävät jo kuudessa kuukaudessa paljon epäpuhtauksia. Nyrkkisääntöjä voidaan sanoa että näissä kiinteistöissä suodattimet tulee vaihtaa vähintään kerran vuodessa ja kaksi kertaa vuodessa jos tuuletusikkunoita ei voi normaalisti pitää auki sieltä tulevan lian ja saasteen vuoksi.

Harvaan asutuilla alueilla tai maaseudulla sijaitsevaan asunto-osakeyhtiön suodattimien sopiva vaihtoväli voi olla jopa kaksi vuotta. Jos asukkaissa on allergikkoja, niin silloin suodattimen vaihto on suositeltavaa tehdä joka vuosi. 

Suodattimen vaihto raitisilmaventtiiliin

Monien ihmisten ja varsinkin ikäihmisten on hankala itse lähteä puhdistamaan venttiilikanavia ja etsimään juuri hänen huoneistoonsa sopivaa suodatinta kymmenien eri vaihtoehtojen joukosta. Siksi useimmissa taloyhtiöissä suodattimien vaihto onkin vastuutettu taloyhtiön harteille. Tämän takia kannattaakin ottaa puheeksi taloyhtiön hallituksen kanssa että suodattimien vaihtotyö organisoidaan säännölliseksi vuosittaiseksi toimenpiteeksi. 

V-S Ikkunahuollon pakettiautossa on valmiina kymmeniä eri suodattimia, joten helpoiten suodattimet saa vaihdettua sopimalla meidän kanssa vuosisopimuksen, jolloin tulemme aina vaihtamaan suodattimet sovitun ajanjakson jälkeen. 

Suodattimien vaihdon asuntokohtaiset vuosikustannukset

Asuntokohtaiset vuosikustannukset riippuvat seuraavista tekijöistä:

  • Asunnossa olevien venttiilien lukumäärästä
  • Käytetäänkö allergeenisuodattimia vai karkeita suodattimia
  • Vaihtovälistä (2 kertaa vuodessa, 1 kerta vuodessa tai kerran kahdessa vuodessa)

Suodattimien vaihdon kustannukset yhteen asuntoon vaihtelevat 30-50 euron välillä (alv0%)/ kerta

Vaihtotyö sisältää: 

  • Vanhojen suodattimien poiston ja asianmukaisen hävittämisen
  • Suodatinkanaviston huolellisen imuroinnin ja kostealla pyyhkeellä puhtaaksi pyyhintä
  • Uuden suodattimen asennus (allergiasuodattimen tai karkean suodattimen) 

Pyydä tarjous

Jos haluat tarjouksen suodattimien vaihdosta tai haluat lisätietoja niin saat meihin yhteyden soittamalla 041 319 4927

Sähköpostilla meidät tavoittaa:  myynti@vsikkunahuolto.fi

#Puhtaan ja vedottoman sisäilman puolesta

Ystävällisin terveisin, 
Mika Huhtamäki
041 3194927


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}