elokuu 31

0 comments

Syyskauden alkaessa ikkunoiden ja ovien tiivistys tulee taas puheenaiheeksi

Taloyhtiön ikkunoiden tiivistys estää huonekosteuden, ulkoa tulevan sadeveden ja lumen päätymistä ikkunan puitteiden välitilaan näin estäen kosteuden kerääntymisen ikkunalasien väliin pidentäen ikkunoiden käyttöikää. 

Ikkunoiden tiivistämisen hyödyt

 • Ikkunoiden tiivistyksen jälkeen ikkunoista ei enää vedä ja huoneiston lämpötilaa voidaan laskea 1-2 astetta säästäen energiakustannuksissa jopa 5-15%. 2000 m2 kerrostalossa tämä tarkoittaa 1500-3500 € vuosittaista säästöä.
 • Tiivistyksen tuoma tasaisempi huoneistolämpötila tuo asumiseen viihtyisyyttä, kun ei enää vedä istuskellessa ikkunan ääressä ja kadulta kuuluvat äänet eivät häiritse niin paljon kuin aikaisemmin paremman ääneneristyksen takia.
 • Oikein suoritettu tiivistys ehkäisee turhia huolto- ja korjaustoimia ja ikkunat kestävät paremmin niille suunnitellun käyttöiän, eikä niitä tarvitse ennenaikaisesti vaihtaa.

Tiivistäminen ja ilmanvaihto

Ikkunoiden tiivistämis- ja huoltotoimenpiteiden yhteydessä tulee aina tarkastaa ilmanvaihdon toiminta, kuten esimerkiksi ilmanvaihdon korvausilman riittävä saatavuus, koska tiiviimmät ikkunat eivät enää päästä ilmaa hallitsemattomasti lävitseen ja ikkunat saattavat myös toimia hallittuina korvausilmareitteinä.

Osassa kiinteistöistä ei ole lainkaan erillisiä huoneistokohtaisia raitisilmaventtiileitä, vaan korvausilma tulee huoneistoon ikkunoiden välistä. Suodattamattoman katuilman pääsy huoneistoon ei ole kestävä ratkaisu ja tässä kohtaa on hyvä harkita ikkunan karmeihin asennettavien suodattimellisten ilmanvaihtokanavien asentamista. Katso kuva alla.

Huoneistossa ei raitisilmaventtiileitä

Suosittelemme erillisten raitisilmaventtiilien asentamista ikkunoiden karmeihin.

Huoneistossa on raitisilmaventtiilit

Tällöin tiivistyksen yhteydessä tarkistamme suodattimien puhtauden ja tarvittaessa vaihdamme uudet tilalle.

Milloin tiivistäminen on ajankohtaista

Ikkunoiden ja ulko-ovien tiivistys on syytä tehdä, jos asunnoista on tullut palautetta vedosta tai tiivistyksissä on puutteita (puitteissa näkyy esim. näkyviä vuotoja).

Tiivisteiden vaihtoväli vaihtelee tiivistetyypin mukaan. Itseliimautuvat tiivisteet pitäisi vaihtaa vähintään parin vuoden välein, kun taas silikonitiivisteet voivat säilyä kunnossa yli 15 vuotta.

Tiivistämisellä voidaan  vanhempien muuten hyvässä kunnossa olevien ikkunoiden käyttöikää pidentää.

Ikkunoiden tiivistäminen ja vastuunjako

Ikkunoiden ja ovien tiivistyksessä sisäpuitteen ja sisäoven tiivistyksestä vastaa yleensä osakas. Ulkoikkunoiden ja ulko-ovien tiivistyksestä vastaa pääsääntöisesti taloyhtiö.

Kuitenkin monien ihmisten ja varsinkin ikäihmisten on hankala itse lähteä tiivistämään sisäikkunoita ja onkin luontevaa yhdistää hankkia ammattilainen tekemään molemmat tiivistykset.

Siksi useimmissa taloyhtiöissä ikkunoiden tiivistykset ja huoltotyöt onkin vastuutettu taloyhtiön harteille. Sillä on taloudellisesti ja laadullisesti järkevää, että taloyhtiö hoitaa tiivistystyöt keskitetysti ja tilaa tiivistystyöt ammattilaiselta. Näin tiivistykset saadaan kerralla hoidettua kuntoon ja urakan tekeminen samoin kuin tiivisteiden hankkiminen on kokonaisuudessaan kustannustehokkaampaa.

Ikkunoiden huoltotyöt tiivistämisen yhteydessä

Ikkunoiden tiivistämisen yhteydessä on luontevaa ja kustannustehokasta tehdä myös muut mahdolliset ikkunatoimintaan liittyvät huoltotoimenpiteet

 • Käyntivälien säätö
 • Rikkoutuneiden helojen vaihto
 • Puiteliukujen vaihto
 • Raitisilmaventtiilien suodattimien vaihdot

Ikkunoiden tiivistämisen asuntokohtaiset kustannukset

Asuntokohtaiset kustannukset riippuvat seuraavista tekijöistä:

 • Asunnossa olevien ikkunoiden määrästä
 • Tiivistetäänkö ulko- että sisäikkuna? Vastuunjakotaulukossa ulkoikkuna kuuluu yhtiölle ja sisäikkuna asukkaalle. Luontevaa olisi sisällyttää molemmat tiivisteet samaan huoltokertaan ikkunan ilmanvaihdon varmistamiseksi.
 • Tiivisteen laadusta. 
 • Muista tarvittavista huoltotoimenpiteistä 

Ikkunan tiivistystyön muun huoltotyön kustannus yhteen asuntoon vaihtelevat 40-60 euron välillä (alv0%)

Vaihtotyö sisältää: 

 • Tarvittavan tiivistemateriaalin ja huoltoon tarvittavat pientarvikkeet
 • Vanhojen tiivisteiden poistaminen ja pinnan putsaaminen
 • Uuden tiivisteen asentaminen ja ikkunan välitilan ilmanvaihdon varmistaminen

Pyydä tarjous

Jos haluat tarjouksen ikkunoiden tiivistämisestä tai muusta huoltotyöstä tai haluat lisätietoja niin saat meihin yhteyden soittamalla 041 319 4927

Sähköpostilla meidät tavoittaa:  myynti@vsikkunahuolto.fi

#Puhtaan ja vedottoman sisäilman puolesta

Ystävällisin terveisin, 
Mika Huhtamäki
041 3194927


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}